Regioweer 3 mei 2018


Op deze donderdag schijnt de zon flink. Het blijft droog en er waait een overwegend matige noordwestenwind. Daardoor wordt het vanmiddag niet warmer dan een graad of 12.

Vanavond en de komende nacht is het helder en in de nacht is er kans op nevel en mist. De temperatuur daalt, bij een wegvallende wind, naar 2-3° boven het vriespunt met zelfs kans op vorst aan de grond.

Morgen is het prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft wederom droog en er waait een zwakke en later hooguit een matige noord tot noordoostenwind. De temperatuur is weer hoger en stijgt naar maximaal 16°.

Na opnieuw een heldere nacht met temperaturen van een graad of 7 is het zaterdag, Bevrijdingsdag, opnieuw prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 19°.

Ook zondag is het prachtig lenteweer met volop zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige oost tot noordoostenwind. De temperatuur is opnieuw hoger en stijgt zondagmiddag naar ongeveer 22°. Mogelijk steekt er in de middag op een stranden een zeewind op met wat lagere temperaturen.

Ook maandag en dinsdag zal de zon volop schijnen en is het droog. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 22 tot 24°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: