Regioweer 2 mei 2018


Na alle regen van de laatste dagen is het vandaag overdag droog met flinke perioden met zon. Vanmiddag zien we helaas weer de bewolking toenemen op de nadering van een front en vanavond gaat het uiteindelijk weer regenen. De wind waait uit het zuiden en is vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur is duidelijk hoger en stijgt naar een graad of 15, lokaal 16.

Vanavond is het bewolkt en dus regenachtig, maar de regen trekt snel naar het oosten weg en komende nacht is het weer droog met opklaringen. Het koelt af naar 6-7°.

Morgen zijn er perioden met zon en blijft het weer droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten en daardoor zijn de temperaturen weer lager. Het wordt morgenmiddag maximaal een graad of 12.

Vrijdag en in het komende weekend is de lente weer volop terug. De zon schijnt flink, het blijft droog en de temperaturen gaan omhoog. Vrijdag wordt het maximaal een graad of 16, in het weekend is het weer warmer met op Bevrijdingsdag temperaturen van een graad of 18-19 en zondag van zo’n 22°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

Vanwege de meivakantie is er tijdelijk geen meerdaagse tabel. De tekst pas ik wel elke dag aan…

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius.