Regioweer 1 mei 2018


Ook op deze dinsdag is het bewolkt met aanvankelijk nog perioden met regen. Vanmiddag wordt het droog en komt de zon tevoorschijn. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig tot krachtig van kracht en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 11-12.

Vanavond en de komende nacht is het droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het koelt af naar 6°.

Morgen zijn er aanvankelijk perioden met zon, maar gaandeweg de dag neemt de bewolking weer toe. Het blijft tot de avond droog en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidenwind. De temperatuur stijgt naar 15 of 16°.

In de avond en deels nacht naar donderdag is het bewolkt met wat regen, maar donderdag overdag is het droog met geregeld zon. Het wordt in de middag zo’n 12°.

Vanaf vrijdag blijft het droog met volop zonneschijn. De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperaturen gaan omhoog. Vrijdag wordt het een graad of 16-17, in het weekend wordt het warmer met op Bevrijdingsdag temperaturen van 18-19 en zondag van ongeveer 22°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

Vanwege de meivakantie is er tijdelijk geen meerdaagse tabel. De tekst pas ik wel elke dag aan…

De uitgelichte foto is van Aad Hogenboom.