Regioweer 20 april 2018


Ook op deze vrijdag is het prachtig lenteweer met volop zonneschijn, maar aan zee ziet het weerbeeld er vanmiddag anders uit. Daar kan mist van zee binnendrijven. Het blijft droog en er waait een zwakke tot hooguit matige geleidelijk naar noord draaiende wind. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 22, maar aan zee vanmiddag duidelijk lagere temperaturen.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en koelt het af naar een graad of 9.

Morgen zijn er flinke perioden met zon. Het blijft droog en bij een zwakke oost tot noordoostenwind stijgt de temperatuur naar een aangename 21°. Zondag schijnt aanvankelijk de zon, maar gaandeweg de dag neemt de bewolking toe en later is er kans op enkele regen- en onweersbuien. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en de temperaturen gaan nog een keer flink de hoogte in. Het wordt zondagmiddag maximaal 23°.

Na het weekend is het over en uit met de aprilzomer. De wisselvalligheid neemt toe met elke dag kans op buien en de temperaturen gaan flink onderuit. Maandag is het 10° kouder dan zondag met maximaal een graad of 13, aan het eind van de week (Koningsdag) is het slechts 11°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

ZA ZO MA DI WO DO VR
1vrijzonnig 1flinkebuien 1enkelebuien 1enkelebuien 1enkelebuien 1enkelebuien 1enkelebuien
9 12 10 9 8 8 7
21 23 13 12 12 11 11

De uitgelichte foto maakte ikzelf. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: