Regioweer 18 april 2018


Het is vandaag prachtig lenteweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke wind draaiend van zuid naar oost. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 21 en 23°, maar door die zwakke wind is er aan zee vanmiddag wel kans op een zeewind en daardoor vanmiddag op de stranden duidelijk lagere temperaturen. Het zeewater is inmiddels een graad of 9-10.

Vanavond en de komende nacht is het helder en daalt de temperatuur naar een graad of 12.

Morgen schijnt de zon ook weer volop met slechts hooguit wat sluierwolken. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 24°. Het dagrecord voor Schiphol voor de 19e april is 23,7° gemeten in 2011. Naast 2011 kwam de temperatuur ook in 1988 en 1964 boven de 20° uit op 19 april, dus zo vaak gebeurt het niet. Normaal is het een graad of 13.

Vanaf vrijdag schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook van tijd tot tijd wolkenvelden over de regio. Het blijft voorlopig droog, maar vanwege een winddraaiing naar het noorden gaat de temperatuur naar beneden. Vrijdag wordt het nog een graad of 20, in het weekend liggen de maxima rond de 18°.

Na het weekend neemt de wisselvallig geleidelijk toe en gaan de temperaturen verder naar beneden. Aanvankelijk is het nog een graad of 17, richting Koningsdag gaan we naar de 13°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

DO VR ZA ZO MA DI WO
1zonnig 1zonnig 1vrijzonnig 1vrijzonnig 1flinkebuien 1periodenmetzon 1enkelebuien
12 12 9 9 11 10 10
24 20 18 18 17 17 13

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: