Regioweer 17 april 2018


Het is de komende tijd zomer in april. De zon schijnt vandaag al volop en het blijft overal droog. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en de temperatuur loopt op naar een graad of 18.

Vanavond en de komende nacht is het helder en koelt het af naar ongeveer 10°.

Morgen is het ook prachtig lenteweer met volop zonneschijn. De wind waait uit het zuidoosten en de aangevoerde lucht is nog warmer. De temperatuur stijgt dan ook naar waarden omstreeks de 22-23°.

Donderdag verandert er heel erg weinig. Bij volop zonneschijn wordt het in de middag 23, misschien wel 24°. Vrijdag krijgen we te maken met een nieuw hogedrukgebied vanuit het westen en daardoor draait de stroming van zuidoost naar noordwest. Bij opnieuw veel zon wordt het dan minder warm, maar met temperaturen van een graad of 20 is het nog altijd aangenaam.

In het weekend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook weer enkele wolkenvelden en later op zondag neemt de kans op buien toe. De temperatuur is weliswaar wat lager, maar met kwikstanden van 17-18° is het nog altijd aangenaam aprilweer.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

WO DO VR ZA ZO MA DI
1zonnig 1zonnig 1vrijzonnig 1vrijzonnig 1flinkebuien 1enkelebuien 1enkelebuien
10 12 12 9 7 10 10
22 23 20 16 18 16 13

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: