Regioweer 3 april 2018


Na een regenachtige en vrij koude Pasen gaat de temperatuur vandaag flink de hoogte in. Met een zuidelijke stroming wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur kan oplopen naar waarden tussen de 14 en 16°. De zon schijnt zo nu en dan, maar het komt ook tot enkele buien en vooral later op de dag kan het bij die buien ook tot onweer komen.

Vanavond kans op enkele buien, maar komende nacht is het droog. De wind waait matig uit het zuiden en de temperatuur daalt naar 7°.

Morgen overheerst de bewolking en komt het tot flinke buien met later op de dag wederom kans op onweer. De temperatuur stijgt naar een graad of 13-14 en er waait een matige zuidenwind. Donderdag is het wisselend bewolkt en is er kans op een bui. De wind wordt tijdelijk west tot noordwest en dat merken we aan de temperatuur, want die wordt niet veel hoger dan een graad of 9.

Vrijdag en het komende weekend is het droog en schijnt geregeld de zon. De wind waait uit het zuiden en de temperatuur stijgt vrijdag naar 13-14 en in het weekend naar waarden tussen de 17 en 19°. We hebben er lang op gewacht, maar de lente lijkt vanaf vrijdag (eindelijk) te gaan beginnen.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

WO DO VR ZA ZO
weerbeeld 1enkelebuien 1enkelebui 1vrijzonnig 1vrijzonnig 1afentoezon
min. temp. 7 6 2 6 8
max. temp. 13 9 13 18 19
wind z nw zo zo z
kracht 4-5 4-6 3-5 3-5 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.