Regioweer 2 april 2018


Het is op deze Paasmaandag bewolkt en er zijn perioden met regen. De zuidoostenwind wordt zuid en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 10.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het bewolkt met nog altijd kans op regen. De zuidenwind draait door naar zuidwest en de temperatuur daalt naar ongeveer 8°.

Morgen komt af en toe de zon tevoorschijn, maar er is ook kans op enkele buien. De wind draait weer terug naar het zuiden en de temperaturen schieten de hoogte in. Het wordt morgenmiddag ongeveer 15°.

Woensdag wordt het ook een graad of 15 en daarbij zijn er perioden met zon. Er waait een overwegend matige zuidenwind en na een droge ochtend is er in de middag kans op een regen- of onweersbui. Donderdag draait de wind naar het westen tot noordwesten en stroomt er weer koudere lucht naar onze streken. Het wordt maximaal een graad of 9. Gelukkig zijn er wel flinke perioden met zon, maar een enkele bui blijft ook mogelijk.

Vanaf vrijdag wordt het op en top lente. De zon gaat flink schijnen, het blijft droog en de temperaturen stijgen naar waarden rond de 15-16°. In het weekend kan het  zelfs 17 tot 19° worden… Kortom: de lente komt eraan!

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

DI WO DO VR ZA
weerbeeld 1enkelebuien 1flinkebuien 1enkelebui 1periodenmetzon 1vrijzonnig
min. temp. 8 8 6 3 7
max. temp. 15 15 9 13 17
wind z z nw zo z
kracht 4-6 4-6 4-5 4-5 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: