Regioweer 1 april 2018


Op deze Eerste Paasdag is het aanvankelijk bewolkt en uit die bewolking valt af en toe wat lichte regen. De regen trekt weg en de rest van deze zondag blijft het droog met ook geregeld zon. De wind waait matig uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur wordt niet hoger dan een graad of 7.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 2.

Morgen, Paasmaandag, is het bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het regenen. De wind wordt zuidoost en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar ongeveer 9°.

In de nacht naar dinsdag regent het nog enige tijd, dinsdag overdag komt het tot een enkele bui, maar soms schijnt ook de zon. De wind waait uit het zuiden en het wordt 13 tot 15°. Woensdag is het bewolkt en later op de dag gaat het weer regenen. Het wordt dan maximaal een graad of 13-14.

Donderdag komt het tot enkele buien en is het met maximaal 11° weer wat kouder, maar vanaf vrijdag lijkt de lente te gaan beginnen. Het blijft dan droog en geregeld schijnt de zon. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks de 15-16°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

MA DI WO DO VR
weerbeeld 1regen 1enkelebui 1regen 1enkelebui 1periodenmetzon
min. temp. 2 8 7 5 5
max. temp. 9 14 13 11 15
wind zo zzw zzw nw o
kracht 4-5 4-5 3-4 4-5 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: