Regioweer 20 maart 2018


Na een nacht met hier en daar wat lichte neerslag is het op deze dinsdag droog met gaandeweg de dag steeds meer zon. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 7.

Vanavond en de komende nacht is het droog met flinke opklaringen. De wind neemt af naar zwak en draait naar noordwest en de temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar gaandeweg de dag neemt de bewolking toe. Het blijft droog en bij een matige noordwestenwind stijgt de temperatuur naar zo’n 6-7°.

Donderdag overheerst de bewolking en uit die bewolking valt af en toe wat lichte regen of motregen. Bij een matige westenwind stijgt de temperatuur naar ongeveer 7°. Vrijdag blijft het droog met geregeld zon en weinig wind. De temperatuur stijgt naar een graad of 9.

In het weekend is er zaterdag aanvankelijk kans op wat regen of enkele buien, maar al vrij snel lijkt het droog te worden met geregeld zon. Zondag schijnt ook geregeld de zon en is het droog. De wind waait niet meer dan zwak uit het oosten tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 9 en 11°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

WO DO VR ZA ZO
weerbeeld 1periodenmetzon 1motregen 1periodenmetzon 1enkelebuien 1periodenmetzon
min. temp. 0 2 4 3 2
max. temp. 6 7 9 10 10
wind nw w zw o no
kracht 3-4 3-4 2-3 2-3 2-3

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.