Regioweer 19 maart 2018


Het is vandaag prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft overal droog en er waait nog altijd een stevige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 3, maar door die wind zal het nog steeds kouder aanvoelen.

Vanavond is het helder en bij een afnemende en naar noord draaiende wind daalt de temperatuur naar ongeveer -1°. Komende nacht neemt de bewolking toe en ook de kans op neerslag. Bij een weer oplopende temperatuur kan er wat lichte (mot)regen of sneeuw vallen.

Morgen blijft het ook droog en zijn er flinke perioden met zon. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur is met maximaal een graad of 7 alweer wat hoger.

Na morgen is het over het algemeen bewolkt en na een droge woensdag is er donderdag en vrijdag kans op regen. De wind draait van noordwest naar zuidwest en de temperatuur stijgt naar 6 tot 8°.

Komend weekend lijkt de zaterdag de beste dag van het weekend te worden, zondag is er weer kans op regen. De temperatuur ligt rond de 10° en dat is wat meer normaal voor de tijd van het jaar.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

DI WO DO VR ZA
weerbeeld 1vrijzonnig 1periodenmetzon 1regen 1regen 1periodenmetzon
min. temp. -1 -1 1 3 3
max. temp. 7 6 7 8 10
wind nno nw zw zw zzo
kracht 4-5 3-4 4-5 3-4 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: