Regioweer 18 maart 2018


Op deze zondag schijnt de zon flink, maar aanvankelijk komen er ook nog enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog en er waait nog altijd een ijskoude noordoostenwind. Over land is de wind vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar waarden iets boven nul, maar voor het gevoel is het wederom vele graden kouder.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij een doorstaande noordoostenwind gaat het matig vriezen met temperaturen omstreeks de -5°.

Morgen is het prachtig weer met volop zon. Het blijft droog en er waait een matige tot krachtige noordoostenwind. De temperatuur is weer wat hoger en komt in de middag uit op maximaal een graad of 3.

Na een nacht met temperaturen rond het vriespunt is het dinsdag, lentedag (om 17:15 uur begint de astronomische lente), nog altijd droog met geregeld zon. De wind waait uit het noorden en de aangevoerde lucht is duidelijk minder koud. Het wordt dinsdag een graad of 7.

Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid toe bij aanvankelijk temperaturen van ongeveer 7°. Aan het eind van de week en komend weekend komt het kwik in de middag uit op zo’n 9 of 10° en dat is nog altijd onder de norm voor de tijd van het jaar, maar gelukkig is het dan niet meer zo koud. Normaal is het een graad of 11.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

MA DI WO DO VR
weerbeeld 1zonnig 1vrijzonnig 1regen 1enkelebui 1regen
min. temp. -5 0 0 1 3
max. temp. 3 7 7 7 9
wind no nno nw w zw
kracht 4-6 4-6 3-5 3-4 4-6

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: