Regioweer 17 maart 2018


Het is op deze zaterdag overwegend bewolkt en aanvankelijk kan er uit die bewolking nog wat lichte sneeuw vallen. Al vrij snel blijft het droog en soms kan ook even de zon schijnen. De noordoostenwind is duidelijk aanwezig en waait krachtig over land en hard aan zee, windkracht 6 tot 7. De temperatuur loopt op naar waarden rond het vriespunt, maar door die stevige wind zal het snijdend koud aanvoelen met een gevoelstemperatuur in de buurt van de -10°.

Vanavond en de komende nacht klaart het geleidelijk op en bij een doorstaande, ijskoude wind gaat het licht tot matig vriezen.

Morgen is een prachtige, maar koude winterdag. De zon schijnt volop, het blijft droog en het wordt maximaal 1° boven nul. De noordooster waait onverminderd (vrij) krachtig tot hard en voor het gevoel is het weer snijdend koud.

Na wederom een nacht met lichte tot matige vorst is het ook maandag prachtig weer met volop zon. De noordoostenwind waait vrij krachtig en aan zee krachtig en de temperatuur stijgt naar maximaal 3-4°.

Dinsdag begint om 17:15 uur de astronomische lente en de temperaturen zullen verder oplopen naar een graad of 7 en ook de rest van de week is het gemiddeld zo’n 7°. Wel nemen geleidelijk de neerslagkansen toe. Volgend weekend kunnen we mogelijk weer genieten van de dubbele cijfers.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

ZO MA DI WO DO
weerbeeld 1vrijzonnig 1vrijzonnig 1periodenmetzon 1afentoezon 1enkelebui
min. temp. -4 -4 -1 0 2
max. temp. 1 4 7 7 7
wind no no nno nw nw
kracht 5-7 4-6 4-5 3-4 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: