Regioweer 16 maart 2018


Het is op deze vrijdag bewolkt en er zijn perioden met regen. Later vandaag gaat de regen over in smeltende en later ook in droge sneeuw. De temperatuur ligt aanvankelijk rond de 7°, maar gaandeweg de dag gaat de temperatuur naar beneden. De wind waait uit het oosten en neemt toe van matig naar vrij krachtig over land en naar krachtig aan zee, windkracht 4 tot 5.

Vanavond is het bewolkt met kans op wat sneeuw en temperaturen rond het vriespunt. Komende nacht is het droog, klaart het geleidelijk op en gaat het enkele graden vriezen. De oost tot noordoostenwind neemt verder toe naar krachtig in de polder en naar hard aan zee, windkracht 6 tot 7.

Morgen is het bewolkt en valt er af en toe wat lichte sneeuw. Er waait een ijskoude, gure noordoostenwind en de temperatuur ligt rond het vriespunt. In combinatie met die stevige wind (6 tot 7 bft.) voelt het aan alsof het 7° vriest.

Na een koude nacht met matige vorst is het zondag prachtig winterweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en het wordt in de middag maximaal 1° boven nul. Er waait nog altijd een ijskoude, gure noordooster zodat het voor het gevoel erg koud blijft.

Na opnieuw een koude nacht met op uitgebreide schaal vorst is het maandag droog met geregeld zon. De temperatuur is met maximaal een graad of 4 al wat hoger.

De rest van de week loopt de temperatuur verder op naar waarden tussen de 7 en 9°. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar later in de week nemen de neerslagkansen weer toe. In de nacht en vroege ochtend kan het kwik de eerste dagen nog uitkomen in de buurt van het vriespunt.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

ZA ZO MA DI WO
weerbeeld 1sneeuw 1vrijzonnig 1vrijzonnig 1periodenmetzon 1periodenmetzon
min. temp. -4 -5 -4 -1 0
max. temp. 0 1 4 7 7
wind no no nno nno zw
kracht 6-7 5-7 4-5 4-5 2-3

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: