Regioweer 15 maart 2018


Na de fraaie woensdag is het vandaag helaas weer anders. Het is bewolkt en later vanmiddag gaat het regenen. De wind waait uit het zuidoosten en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 10.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en regenachtig. De zuidoostenwind waait meest matig en de temperatuur daalt naar 3°.

Morgen is het ook bewolkt met perioden met regen. Vanwege het binnenstromen van koudere lucht kan de regen later op de dag overgaan in sneeuw. De wind wordt oost tot noordoost en de temperatuur loopt op naar een graad of 7. In de middag gaat het kwik enkele graden dalen.

Na een avond en nacht met veel bewolking, af en toe wat lichte sneeuw en temperaturen rond de -3°, is het zaterdag aanvankelijk nog bewolkt. Al vrij snel gaat de zon volop schijnen en het blijft overal droog. De oost tot noordoostenwind is duidelijk aanwezig en waait vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7 en de temperatuur stijgt naar waarden iets boven nul. In combinatie met die stevige wind zal het veel en veel kouder aanvoelen.

Na een heldere nacht met lichte tot matige vorst is het zondag ook prachtig winterweer. De zon schijnt weer volop en het blijft droog. Bij een stevige noordooster wordt het in de middag opnieuw een fractie boven nul met een gevoelstemperatuur van ruimschoots onder nul.

Na het weekend gaan de temperaturen weer omhoog. Aanvankelijk is het nog droog met geregeld zon, maar later in de week nemen de regenkansen toe.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

VR ZA ZO MA DI
weerbeeld 1nattesneeuw 1vrijzonnig 1vrijzonnig 1periodenmetzon 1vrijzonnig
min. temp. 3 -3 -5 -4 -2
max. temp. 7 1 1 4 6
wind o no no no no
kracht 3-5 5-7 5-7 4-6 4-5

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: