Regioweer 14 maart 2018


Na een grijze en aanvankelijk natte dinsdag ziet het weerbeeld er op deze woensdag stukken beter uit. Aanvankelijk komt er lokaal nevel en mist voor, maar deze lost snel op en de rest van de dag schijnt de zon flink. Het blijft droog en het wordt vanmiddag, bij een tot matig toenemende zuid tot zuidoostenwind, maximaal een graad of 10.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij een toenemende zuidoostenwind is er geen kans op mist. Het koelt af naar ongeveer 3°.

Morgen starten we de dag droog met geregeld zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de loop van de middag gaat het weer regenen. De zuidoostenwind waait matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt opnieuw naar waarden rond de 10°.

Vrijdag overheerst de bewolking en zijn er perioden met regen. De wind waait uit het oosten en is matig in de polder en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur blijft al steken bij maximaal een graad of 6. De oostenwind neemt vrijdagavond verder in kracht toe en wordt krachtig over land en hard aan zee, windkracht 6 tot 7 en de temperatuur daalt tot enkele graden onder het vriespunt.

In het weekend is het volop winterweer in de Haarlemmermeer. De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook wolkenvelden over de regio en het blijft droog. De wind waait uit het noordoosten en is vrij krachtig tot krachtig over land en hard aan zee, windkracht 5 tot 7 en de temperaturen stijgen naar waarden rond of net een fractie boven nul. In combinatie met die stevige noordooster zal het weer veel en veel kouder aanvoelen.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

DO VR ZA ZO MA
weerbeeld 1enkelebuien 1regen 1periodenmetzon 1periodenmetzon 1vrijzonnig
min. temp. 3 3 -3 -5 -4
max. temp. 10 6 0 1 2
wind zo o no no no
kracht 4-6 4-5 6-7 5-7 4-6

De uitgelichte foto werd gemaakt door Martin Vye. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: