Regioweer 13 maart 2018


Het is op deze dinsdag bewolkt en er zijn perioden met regen. Pas later vanmiddag wordt het droog. De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 8.

Vanavond en de komende nacht is het droog met steeds meer opklaringen. Bij een tot zwak afnemende en naar zuid draaiende wind is er wel kans op nevel en mist. De temperatuur daalt naar 3°.

Morgen ziet het weerbeeld er stukken beter uit. Het blijft droog en er zijn flinke perioden met zon. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidoosten en de temperatuur stijgt naar maximaal 11°.

Donderdag starten we de dag droog met geregeld zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en aan het eind van de middag gaat het regenen. De zuidoostenwind waait matig en aan zee krachtig en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 10°. Vrijdag is het wisselend bewolkt en het komt tot enkele buien en vooral later op de dag is daarbij ook kans op onweer. De temperatuur stijgt wederom naar een graad of 7, maar later zal de temperatuur wat dalen.

Zaterdag is het over het algemeen bewolkt en uit die bewolking valt wat lichte sneeuw. Het wordt zaterdag niet warmer dan 2°. In de nacht naar zondag gaat het op uitgebreide schaal vriezen en zondag schijnt de zon bij maximaal een graad of 2 boven nul.

Kortom: de lente wil niet doorpakken en we schakelen weer terug naar een winters weertype.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

WO DO VR ZA ZO
weerbeeld 1vrijzonnig 1enkelebuien 1wintersebuien 1sneeuw 1periodenmetzon
min. temp. 3 4 3 -3 -5
max. temp. 11 10 7 2 2
wind zzo zo zo o no
kracht 3-4 4-6 3-4 5-7 5-7

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: