Regioweer 9 maart 2018


Op deze vrijdag blijft het droog en schijnt geregeld de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar maximaal 9°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en in de nacht gaat het regenen op de passage van een warmtefront. De temperatuur daalt naar een graad of 5 en er waait een matige zuidoostenwind.

Morgen overheerst de bewolking en in de ochtend valt er nog van tijd tot tijd regen en motregen. De regen trekt naar het noorden weg en het wordt droog met af en toe zon. De wind waait matig uit het zuiden en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur kan oplopen naar een graad of 14.

Zaterdagavond gaat het weer regenen en dat doet het ook zondag overdag. De zuidoostenwind wordt zuidwest en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 11-12°.

Maandag zijn er perioden met zon, maar later neemt de kans op buien toe. De zuidenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur stijgt naar ongeveer 12°.

Na maandag is het licht wisselvallig met naast geregeld zon ook kans op regen of enkele buien. De temperatuur stijgt dinsdag naar 8, de rest van de week is het 11°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

ZA ZO MA DI WO
weerbeeld 1periodenmetzon 1periodenmetzon 1periodenmetzon 1periodenmetzon 1periodenmetzon
min. temp. 5 7 6 5 4
max. temp. 14 11 12 8 11
wind z zw z zw zzo
kracht 3-4 2-3 4-6 5-7 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: