Regioweer 8 maart 2018


Het is op deze donderdag bewolkt en later vanochtend trekt er een gebied met buiige regen over de regio. In de loop van de middag wordt het weer droog en klaart het op. De zuidenwind wordt zuidwest en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 7°.

Vanavond en de komende nacht is het droog met flinke opklaringen. Het koelt af naar een graad of 2 en er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen schijnt geregeld de zon en is het droog. De matige zuidwestenwind krimpt naar zuid tot zuidoost en de temperatuur stijgt naar een graad of 9.

In de nacht naar zaterdag gaat het regenen en dat doet het ook zaterdagochtend. Zaterdagmiddag is het tijdelijk droog met wellicht een knipoog van de zon, maar zaterdagavond gaat het vervolgens weer regenen. De wind waait matig uit het zuiden en de temperatuur stijgt naar 13-14°.

Zondag is het ook bewolkt en zijn er perioden met regen. Het wordt dan 11 tot 13° en er waait een matige zuidoost en later zuidwestenwind.

Ook volgende week blijft het wisselvallig met naast geregeld zon ook kans op regen of enkele buien. De temperaturen blijven met 9 tot 11° op een heel redelijk niveau voor half maart.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

VR ZA ZO MA DI
weerbeeld 1vrijzonnig 1periodenmetzon 1periodenmetzon 1periodenmetzon 1afentoezon
min. temp. 3 5 8 6 5
max. temp. 9 13 12 11 9
wind zzw z zzw nw zzw
kracht 3-4 3-4 3-4 2-3 5-7

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: