Regioweer 6 maart 2018


Het is op deze dinsdag over het algemeen bewolkt vanwege de passage van een zwakke storing en uit die bewolking kan soms wat lichte regen vallen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten en de temperatuur stijgt naar een graad of 8.

Vanavond en de komende nacht is het ook over het algemeen droog met vrij bewolking, maar ook enkele opklaringen. Lokaal ontstaat nevel en mist en de temperatuur daalt naar waarden dichtbij het vriespunt.

Morgen komt het tot enkele buien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De wind waait overwegend matig uit het zuiden en de temperatuur stijgt naar 8°.

De rest van de week is het wisselvallig met later op donderdag (buiige) regen. Ook in de nacht naar vrijdag valt er regen, maar vrijdag overdag is het droog met geregeld zon. Later op de dag gaat het weer regenen. De wind waait veelal uit het zuiden tot zuidwesten en is overwegend matig van kracht, maar donderdag kan de wind aan zee vrij krachtig worden, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar 7 tot 9°.

In het weekend is het wisselvallig, maar wel zacht. Op beide dagen is het overwegend bewolkt met van tijd tot tijd regen. De temperatuur stijgt zaterdag naar 10-11 en zondag naar 12-13°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

WO DO VR ZA ZO
weerbeeld 1periodenmetzon 1periodenmetzon 1periodenmetzon 1periodenmetzon 1periodenmetzon
min. temp. 1 3 3 5 7
max. temp. 8 8 9 10 12
wind z z z zw z
kracht 3-4 4-5 3-4 1-2 4-6

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: