Regioweer 3 maart 2018


Na het kleine beetje sneeuw van afgelopen nacht was het op deze zaterdag droog met naast vrij veel wolkenvelden ook af en toe wat zon. De temperatuur kwam voor het eerst sinds vorige week zondag weer boven nul uit in de regio, maar het was bescheiden. Het werd maximaal 1° boven nul.

Vanavond is het nog droog, komende nacht neemt de kans op wat lichte motregen toe en bij temperaturen weer onder het vriespunt is er kans op gladheid door IJZEL.

Morgen beginnen we met veel bewolking, maar al vrij snel gaat de zon flink schijnen. De wind waait uit het zuidoosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 8.

Na het weekend schijnt maandag en dinsdag geregeld de zon en is het droog, vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe. De temperaturen liggen komende week veelal tussen de 7 en 9° en daarmee is het doek voor de winter gevallen. In de nacht en ochtend kan het kwik nog wel in de buurt uitkomen van het vriespunt. Tijdens genoemde periode is er dan ook weer lokale gladheid mogelijk.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

ZO MA DI WO DO
weerbeeld 20 01 02 23 20
min. temp. -1 2 1 1 2
max. temp. 8 9 8 8 8
wind zo zzo zo zo z
kracht 2-3 2-3 3-4 3-4 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: