Regioweer 2 maart 2018


Vanochtend schijnt de zon nog flink, maar vanmiddag worden de wolken vanuit het zuiden dikker en dikker. Het blijft nog wel overal droog en er waait nog altijd een ijskoude oostenwind. Aanvankelijk is de wind krachtig en aan zee hard, windkracht 6 tot 7, maar gaandeweg de dag neemt de wind iets in kracht af, maar blijft aanwezig. De temperatuur blijft opnieuw onder nul met vanmiddag maximaal -1°. Voor het gevoel is het door die wind weer vele graden kouder.

Vanavond en de komende nacht is het overwegend bewolkt en vanaf halverwege de avond neemt de kans op sneeuw toe. Er kan zo’n 1-2 centimeter vallen in onze regio. De wind wordt oost tot zuidoost en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur daalt naar waarden omstreeks de -3°.

Morgen is de sneeuwzone onze regio weer gepasseerd en zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. Het blijft droog en het kwik komt voor het eerst sinds afgelopen zondagmiddag weer boven nul uit. Het wordt morgenmiddag maximaal een graad of 3 en er waait een matige en aan zee krachtige oost tot zuidoostenwind. De temperatuur voor het gevoel ligt dus nog altijd onder nul.

Vanaf zondag zijn er wolkenvelden, maar soms schijnt ook de zon. Elke dag is er wel kans op regen of enkele buien en bij nachttemperaturen in de buurt van het vriespunt neemt de kans op gladheid in de nacht en ochtend dan ook toe. Overdag komt het kwik boven nul uit met zondag tot en met woensdag kwikstanden van 6 tot 8°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

ZA ZO MA DI WO
weerbeeld 03 20 20 20 23
min. temp. -3 -1 2 1 1
max. temp. 3 6 8 8 7
wind zo zzo zzw z zw
kracht 4-5 3-4 3-4 3-4 5-7

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: