Regioweer 1 maart 2018


Het blijft op deze donderdag droog en geregeld schijnt de zon. Het is opnieuw ijskoud want het kwik blijft wederom de hele dag onder nul met vanmiddag maximaal -2° op de thermometerbuis. Voor het gevoel zal het weer vele graden kouder zijn, want er waait een krachtige en aan zee harde oostenwind, windkracht 6 tot 7. Voor het gevoel is het -10 tot -12°. Gisteren was het erg koud, want het werd bij mij in Hoofddorp niet warmer dan -4,6°.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en bij een doorstaande oostenwind daalt de temperatuur naar ongeveer -7°.

Morgen schijnt aanvankelijk af en toe de zon, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en morgenavond gaat het een beetje sneeuwen. Ook morgen is het koud met maximaal -1°. De oostenwind is iets in kracht afgenomen en waait vrij krachtig, windkracht 5. Voor het gevoel is het morgen tussen de -6 en -8°.

Zaterdag schijnt af en toe de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. Het blijft droog en er waait een overwegend matige oost tot zuidoostenwind. De temperatuur stijgt tot iers boven nul met zaterdagmiddag maximaal 1-2°.

Na een nacht met lichte vorst en winterse neerslag is het zondag droog met geregeld zonneschijn. De wind waait uit het zuiden en de temperaturen lopen verder op naar ongeveer 3-4°.

Maandag is het bewolkt en valt er af en toe regen. De temperatuur stijgt dan naar een graad of 7 en de winterse periode is weer voorbij.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

VR ZA ZO MA DI
weerbeeld 60 02 02 23 22
min. temp. -7 -5 -2 2 2
max. temp. -1 1-2 3-4 7 7
wind o o z zo zw
kracht 5-6 4-5 4-5 3-4 3-4

De uitgelichte foto maakte ikzelf. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: