Regioweer 28 februari 2018


Op deze laatste dag van de meteorologische winter is het ijskoud winterweer. De zon schijnt gelukkig wel, maar vanochtend valt er eerst sneeuw om het wintergevoel compleet te maken. De oostenwind waait vrij krachtig over land en krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6 en de temperatuur wordt niet hoger dan -3°. Door die stevige wind voelt het echter aan alsof het 10 tot 12° vriest.

Vanavond en de komende nacht is het helder en gaat het matig, misschien wel streng vriezen met temperaturen die sowieso dalen naar ongeveer -8°, maar misschien wel lager.

Morgen start de meteorologische lente, maar van lenteweer is voorlopig nog geen sprake. De bewolking zal de overhand hebben en er waait een ijskoude, snijdende oostenwind. In de polder is de wind krachtig en aan zee zelfs hard, windkracht 6 tot 7. De temperatuur ligt rond de -3°, maar de gevoelstemperatuur ligt weer tussen de -10 en -12°.

In tegenstelling tot eerdere verwachtingen blijft het vrijdag droog met flink wat zonneschijn. De oostenwind waait nog steeds stevig en het is dan ook opnieuw een ijskoude dag. De temperatuur stijgt naar ongeveer -1°.

In de nacht naar zaterdag neemt vanuit het zuiden de kans op sneeuw toe en ook zaterdagochtend valt er enige tijd sneeuw. Zaterdagmiddag wordt het geleidelijk weer droog, maar de bewolking houdt de overhand. Na een nacht met lichte tot wellicht matige vorst stijgt de temperatuur zaterdag naar maximaal 1° boven nul.

In de nacht naar zondag is het droog met opklaringen en gaat het weer licht vriezen. Zondag neemt de bewolking toe en in de middag volgt regen. De temperaturen lopen uiteindelijk op naar maximaal een graad of 5.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

DO VR ZA ZO MA
weerbeeld 02 01 61 23 22
min. temp. -8 -7 -4 -3 -1
max. temp. -3 -1 +1 5 7
wind o o o zo zw
kracht 6-7 6-7 4-5 4-5 2-3

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: