Regioweer 27 februari 2018


De zon schijnt ook op deze dinsdag flink, maar er zijn ook wolkenvelden en met name vanmiddag is er kans op een enkele sneeuwbui. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar waarden rond het vriespunt.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen, maar ook wolkenvelden en hier en daar is nog altijd een sneeuwbui mogelijk. Het koelt af naar waarden omstreeks de -7°.

Morgen schijnt de zon volop, maar is het ijskoud. De oostenwind waait vrij krachtig over land en krachtig, wellicht hard aan zee, windkracht 5 tot 7 en de temperatuur wordt niet hoger dan -3°. Door die stevige wind zal het veel kouder aanvoelen met een gevoelstemperatuur van -10°.

Na een koude nacht met temperaturen tussen de -8 en lokaal -10° begin donderdag de meteorologische lente koud. De zon schijnt af en toe, maar er zijn ook wolkenvelden. Het blijft droog en het wordt niet veel warmer dan ongeveer -2°.

Vrijdag probeert een storing vanuit het zuiden de kou te verdrijven en dat gaat gepaard met sneeuw. Zoals het er nu uitziet gaat het vooral in de middag enige tijd sneeuwen. De temperatuur wordt niet hoger dan -1.

In het weekend komt de temperatuur weer boven nul uit en valt de neerslag weer in vloeibare vorm, maar vooral zaterdag is er ook nog kans op winterse neerslag.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

WO DO VR ZA ZO
weerbeeld 60 02 61 43 22
min. temp. -7 -8 -7 -3 0
max. temp. -3 -2 -1 4 6
wind o o o zo z
kracht 5-7 6-7 5-7 4-5 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: