Regioweer 26 februari 2018


Ook op deze maandag is het koud winterweer. Vanochtend schijnt de zon nog flink, vanmiddag verschijnen er steeds meer wolkenvelden. Het blijft wel droog en er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar waarden rond het vriespunt, maar voor het gevoel ligt het kwik zo’n 6° onder nul.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij een afnemende wind gaat het matig vriezen met temperaturen omstreeks de -6/-7°.

Morgen beginnen we weer met zonneschijn, maar gaandeweg de dag verschijnen er weer wolkenvelden. Later in de middag neemt de kans op een sneeuwbui geleidelijk toe. De noordoostenwind waait zwak tot matig en de temperatuur stijgt opnieuw naar waarden rond het vriespunt. Voor het gevoel is het iets minder koud met temperaturen rond de -3/-4°.

Na een nacht met matige vorst en een enkele sneeuwbui is het woensdag ijskoud. De zon schijnt volop, maar er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee een krachtige oostenwind. Voor het gevoel is het -10, maar de thermometers wijzen -3° aan.

Donderdag verschijnt er sluierbewolking vanwege het naderbij komen van zuidelijke lagedruk. Het blijft droog en het wordt maximaal -2°. De nacht naar donderdag wordt de koudste nacht van deze periode en ook van de gehele winter en dat op 1 maart. Het vriest matig, lokaal zelfs streng met temperaturen die uitkomen in de buurt van de -10°.

Vrijdag wordt de kou mogelijk verdreven door sneeuw, maar daarover zijn de modellen het nog niet eens. Later dus meer daarover.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

DI WO DO VR ZA
weerbeeld 60 01 02 60 02
min. temp. -6 -7 -8 -6 -3
max. temp. 0 -3 -2 0 4
wind ono o o ozo zzo
kracht 3-4 4-6 5-7 5-7 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: