Regioweer 25 februari 2018


Koning Winter is begonnen. Met een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind wordt ijskoude lucht aangevoerd en voorlopig zijn we van de kou niet af. Ook op deze zondag schijnt de zon weer volop en het blijft droog. Vanochtend vriest het licht, vanmiddag liggen de maxima rond het vriespunt.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en daalt de temperatuur naar -6°, ofwel het gaat matig vriezen.

Morgen beginnen we met volop zonneschijn, maar in de middag neemt de bewolking toe en is er een enkele sneeuwbui mogelijk. De noordoostenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar waarden rond het vriespunt.

Na morgen hebben we een hele week winterweer in de regio. De zon schijnt flink, maar dinsdag is er ook kans op een enkele sneeuwbui. De temperaturen dalen in de nacht sowieso tot onder de -5°, ofwel matige vorst, maar later in de week is er ook lokaal strenge vorst mogelijk en dat zijn temperaturen onder de -10°.

Ook overdag blijft het vriezen met zelfs op de laatste dag van de meteorologische winter (woensdag) geen hogere temperatuur dan -3°. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is duidelijk aanwezig en daardoor zal het voor het gevoel nog veel kouder zijn met gevoelstemperaturen midden op de dag van rond de -10°.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

MA DI WO DO VR
Weerbeeld 60 60 01 02 60
Min. temp. -5 -6 -7 -8 -6
Max. temp. 0 0 -3 -2 0
Wind no ono o o o
kracht (bft) 4-5 3-4 4-6 5-7 5-7

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.