Regioweer 24 februari 2018


Ook op deze zaterdag is het prachtig winterweer met volop zonneschijn. Vanmiddag trekt er hooguit wat sluierbewolking over de regio, maar het blijft overal droog. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 3°. Voor het gevoel zal het duidelijk kouder zijn met een gevoelstemperatuur van enkele graden onder nul.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij een doorstaande oost tot noordoostenwind daalt de temperatuur naar -6°, ofwel matige vorst.

Morgen is het op en top winterweer in de regio. De zon schijnt volop, het blijft droog en de temperatuur komt in de middag uit op waarden rond het vriespunt. De wind waait uit het noordoosten en is matig tot vrij krachtig van kracht en daardoor is het voor het gevoel zo’n 5° onder nul.

Na het weekend is en blijft het volop winters. De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook wolkenvelden over de regio en uit die bewolking kan soms en dan met name later op dinsdag wat lichte sneeuw vallen. In de nacht vriest het matig, later in de week lokaal ook streng en overdag komt het kwik tot en met vrijdag niet boven nul.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

  25-02 26-02 27-02
Weerbeeld 02 00 02
Min. temp. (°C) -6 -6 -7
Max. temp. (°C) 0 -0 -1
Windrichting no no ono
Windkracht (bft) 4-5 4-5 3-4

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: