Regioweer 23 februari 2018


Ook op deze vrijdag is het prachtig winterweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige en later aan zee een vrij krachtige oost tot noordoostenwind. De temperatuur komt vanmiddag uit op maximaal 3°.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij een matige en aan zee vrij krachtige oost tot noordoostenwind gaat het weer volop vriezen. De temperatuur daalt naar -4/-5°.

Morgen schijnt ook de zon flink, maar in de middag trekt er ook wat hoge bewolking van noord naar zuid over de regio. Het blijft droog en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige oost tot noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar een graad of 3, maar door die wind zal het kouder aanvoelen.

Na een heldere nacht met temperaturen rond de -5° is het zondag ook prachtig winterweer. De zon schijnt volop, het blijft droog en de temperaturen lopen op tot rond het vriespunt. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig uit het noordoosten en daardoor zal het veel en veel kouder aanvoelen. De gevoelstemperatuur ligt midden op de dag rond de -7°.

Na het weekend is het op en top winterweer in de regio. In de nacht vriest het matig, later in de week mogelijk streng en overdag blijft het op de meeste dagen licht vriezen. Verder schijnt de zon flink, maar er zijn ook wolkenvelden en in de eerste helft van de week is er ook kans op een enkele sneeuwbui. Kortom: winter!

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

24-02 25-02 26-02
Weerbeeld 02 00 02
Min. temp. (°C) -5 -5 -6
Max. temp. (°C) 3 0 0
Windrichting no no ono
Windkracht (bft) 4-6 4-6 4-5

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: