Regioweer 22 februari 2018


Het is op deze donderdag prachtig weer met volop zonneschijn. Vanmiddag verschijnt er wat meer bewolking, maar het blijft droog. De zwakke tot matige noordoostenwind neemt wat in kracht toe en de temperatuur stijgt vanmiddag naar maximaal 4°.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij een weer wat afnemende noordoostenwind daalt de temperatuur naar -3°.

Morgen schijnt ook de zon volop, maar in de middag trekken er ook velden met sluierwolken over het land. Het blijft wel droog en er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 3°, maar door die wind voelt het kouder aan met een gevoelstemperatuur van zo’n -2°.

In het weekend schijnt de zon ook volop, maar zaterdag trekken er ook velden met sluierwolken over. Het blijft op beide dagen droog en er waait een stevige oost tot noordoostenwind. Over land is de wind matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6. De temperatuur stijgt zaterdag naar 3°, maar zondag liggen de maxima rond het vriespunt. Voor het gevoel zal het veel kouder aanvoelen dan genoemde temperaturen met op zaterdag een gevoelstemperatuur van -2 en zondag van -6° midden op de dag. In de vroege ochtend en in de avond zal het vanzelfsprekend nog kouder zijn.

Na het weekend heerst Koning Winter in de Haarlemmermeer. In de nacht vriest het matig en overdag komt het kwik uit op waarden rond het vriespunt met kans op een ijsdag. De zon schijnt daarbij ook geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en lokaal is een enkele sneeuwbui mogelijk, maar hoe en wat wordt de komende dagen vanzelf duidelijk.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

23-02 24-02 25-02
Weerbeeld 02 01 01
Min. temp. (°C) -3 -4 -5
Max. temp. (°C) 3 3 0
Windrichting no no ono
Windkracht (bft) 3-4 4-5 4-5

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: