Regioweer 19 februari 2018


Na een zonovergoten en voor het gevoel lenteachtig weekend met in totaal zo’n 15 uur zon, ziet het weerbeeld er vandaag weer anders uit. Er zijn wolkenvelden en uit die bewolking valt af en toe wat lichte regen en motregen. De wind waait zwak uit het zuiden en het wordt maximaal 6°.

Vanavond is het bewolkt met af en toe wat lichte regen en motregen. Komende nacht blijft het droog en later in de nacht klaart het wat op. De zwakke zuidenwind draait geleidelijk naar oost tot zuidoost en de temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. Natte wegdelen kunnen dan ook glad worden.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het aandeel van de zon wordt in de middag geleidelijk groter. De wind draait verder door naar noordoost en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 5°.

Na morgen schijnt geregeld de zon, blijft het droog en wordt het geleidelijk kouder. In de nacht en ochtend vriest het licht, later in de week ook matig en de temperatuur daalt overdag naar waarden rond de 2-3° richting en in het weekend.

Na het weekend lijkt het nog wat kouder te worden met ook overdag temperaturen rond of wellicht onder nul. De winter is in ieder geval nog niet voorbij.

 

20-02 21-02 22-02
Weerbeeld 02 00 01
Min. temp. (°C) +1 -2 -3
Max. temp. (°C) 5 5 4
Zon (uren) 4 10 9
Windrichting ONO NO ONO
Windkracht (bft) 2 3 3

Kijk voor een veel uitgebreider (landelijk) weerbericht op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto maakte ik gisterochtend. Wil je ook met je foto bij het weerbericht? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: