Regioweer 17 februari 2018


Na een nacht met lichte vorst is het op deze zaterdag aanvankelijk nog aan de bewolkte kant. In de loop van de ochtend klaart het vanuit het westen op en vanmiddag is het stralend weer met volop zonneschijn. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt naar een graad of 7.

Vanavond is het helder, komende nacht verschijnen er weer enkele wolkenvelden. Het blijft droog en het gaat weer licht vriezen.

Morgen zijn er meer wolken, maar geregeld schijnt ook weer de zon. Over de noordwestelijke helft van het land is een bui mogelijk en heel misschien bereikt zo’n bui onze streken. Over het algemeen blijft het droog en het wordt in de middag opnieuw een graad of 7.

Na het weekend is het maandag bewolkt en regenachtig. De rest van de week blijft het over het algemeen droog en schijnt geregeld de zon. Het wordt geleidelijk kouder, want de temperaturen gaan onderuit van een graad of 5 op maandag naar rond het vriespunt aan het eind van de week.

Vanaf dinsdag vriest het in de nacht licht en later in de week ook matig. Kortom: de winter is nog niet voorbij en begint aan een slotoffensief!

Kijk voor een veel uitgebreider (landelijk) weerbericht op Alpenweerman.nl

De uitgelichte foto is van Ton Wesselius uit Roelofarendsveen. Wil je ook als uitgelichte foto? Twitter naar @ricoschroder of mail naar foto@alpenweerman.nl.

%d bloggers liken dit: