Regioweer 15 februari 2018


Na een tweetal zonovergoten dagen hebben we vandaag te maken met een front behorende bij depressie Renate. Het is bewolkt en er valt regen en afgelopen nacht viel er zelfs (smeltende) sneeuw. De regen trekt vrij snel naar het oosten weg, maar vanochtend blijft het grijs, grauw en miezerig. Vanmiddag komt weer geregeld de zon tevoorschijn, maar er is dan wel een bui mogelijk. De temperatuur is duidelijk hoger dan de laatste dagen en stijgt naar 8-9° en er waait een matige en aan zee krachtige zuidwestenwind.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar waarden iets boven het vriespunt.

Morgen keert de zon weer volop terug en is het prachtig weer. Het blijft droog en er waait een overwegend matige west tot zuidwestenwind. De temperatuur ligt rond de 7°.

Zaterdag beginnen we met veel bewolking, maar al in de loop van de ochtend komt de zon tevoorschijn en vooral zaterdagmiddag is het weer prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft droog en bij weinig wind wordt het zo’n 6-7°.

Na een nacht met opnieuw temperaturen rond het vriespunt is het zondag ook prima weer. De zon schijnt geregeld en het blijft droog. Het wordt wederom een graad of 7.

Kijk voor een veel uitgebreider (landelijk) weerbericht op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: