Regioweer 14 februari 2018


De zon schijnt vandaag weer lekker, maar later vanmiddag zien we geleidelijk de bewolking vanuit het westen toenemen. Het wordt een graad of 5 en er waait een matige en aan zee krachtige zuidoostenwind die het voor het gevoel kouder maakt.

Vanavond worden de wolken steeds dikker en vanaf middernacht ongeveer gaat het sneeuwen, maar ik denk niet dat het ‘echt’ wit gaat worden, want de sneeuw zal kletsnat zijn. Buiten onze regio kan het in het oosten en noordoosten van het land wel wit worden door enkele centimeters sneeuw. Later gaat de sneeuw over in regen en het kwik blijft in onze regio zo’n 2° boven nul.

Morgen starten we de donderdag met veel bewolking en regen, maar al vrij snel is het in onze regio droog. Morgenmiddag klaart het op, maar er is dan nog wel een bui mogelijk. De temperaturen zijn duidelijk hoger dan de laatste tijd, want het wordt morgen 8-9°. Er waait verder een matige en aan zee soms een krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 6.

Vrijdag keert de zon weer terug en blijft het droog. De temperatuur stijgt dan naar een graad of 7. Komend weekend schijnt ook geregeld de zon met temperaturen van ongeveer 7°. Of het helemaal droog blijft moet nog worden afgewacht.

Kijk voor een veel uitgebreider (landelijk) weerbericht op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: