weerpraatje van 13 september 2017 voor zuidelijk NH


VANDAAG:
Het is een onstuimige woensdag met vooral vanochtend en het eerste deel van de middag zware tot zeer zware windstoten tot meer dan 100, lokaal zelfs tot 120 km/uur. De reguliere west tot zuidwestenwind waait hard tot stormachtig in de polder (windkracht 7 tot 8) en aan zee staat een echte storm, windkracht 9. Later vandaag neemt de wind langzaam weer in kracht af.

Verder regent het aanvankelijk, maar de regen trekt weg en de rest van de dag hebben we een afwisseling van zon, wolken en een enkele bui. De temperatuur stijgt naar een graad of 16.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en komt het tot een enkele bui. De westenwind neemt langzaam af naar matig over land en naar (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur daalt naar 11°.

De komende dagen:
Morgen, vrijdag en ook komend weekend draait het om flinke buien die soms van onweer vergezeld gaan. De wind is morgen nog wel aanwezig, maar daarna is het overwegend rustig en de temperatuur ligt tussen de 14 en 16°.

Dit was voor vandaag. Morgen ben ik er weer. Kijk ook voor een landelijk weerbericht op Alpenweerman.nl

 

do

vr

za

zo

ma

minima

11°

10°

10°

10°

11°

maxima

14°

15°

15°

16°

16°

neerslag

13 mm

7 mm

6 mm

4 mm

4 mm

%d bloggers liken dit: